?

Log in

Piparminttupastelleja - Ruoanlaitto harrastuksena

> Merkinnät
> Arkisto
> Kaverit
> Käyttäjätiedot

joulukuu 19., 2005


Previous Entry Share Next Entry
craftythales
10:26 pm - Piparminttupastelleja
Moikka!

Yhteisö on vähän hiljaisemmanpuoleinen, mutta eihän siinä auta muu kuin kirjoittaa. :)

Minä viihdyn hyvin keittiössä, vaikka kiinnostukseni kokkaukseen alkoikin vasta joskus yläasteella kotitaloustuntien yhteydessä. Monet kakut ja leivokset on väännetty, näin joulunaikaan syntyy vähän uusiakin kokeiluja. Viime viikonloppuna tein kavereille jouluiseksi ilahdukseksi riisisuklaata, jääsuklaata ja piparminttupastilleja. Suklaista ei tullut otettua kuvia, mutta pastilleista on kuvaa - ja tässäpä vielä ohjekin.

Image hosted by Photobucket.com

Piparminttupastillit

250 g tomusokeria
1 dl vettä
1 tl etikkaa
10 pisaraa piparminttuöljyä (apteekista)
vihreää karamelliväriä

Keitä sokeria, vettä ja etikkaa pari minuuttia. Kun pisara seosta säilyttää muotonsa kylmällä lautasella, mausta seos piparmintulla ja värjää halutessasi hennon vihreäksi. Tipauta seosta öljytylle leivinpaperille pyöreiksi pastilleiksi nopeassa tahdissa. Jos seos ehtii jähmettyä, sitä voi pehmentää lämmittämällä. Anna pastillien jähmettyä hetki.

- Päivi Saari ja Margot Varelius, Karkkikirja (WSOY 1994)


Näin jälkiviisaana jättäisin tuon leivinpaperin öljyämisen väliin. Se teki pastilleista vähän liian rasvaisia. Ja ehkäpä juuri tuosta öljystä johtuen pastillit eivät olleet valmiita "hetken jähmettymisen" jälkeen - annoin niiden olla leivinpaperilla vuorokauden, ennen kuin käärin niitä folioon (jaettavaksi kavereille). Muotonsa ne säilyttivät kuitenkin heti, kun laitoin niitä pisaroiksi paperille; ne ikään kuin vetäytyivät automaattisesti ympyröiksi (sekin johtunee öljystä? Jotain hyvää siitäkin sitten kai oli).

Ja se on vielä mainittava, että karkkimäärä on erittäin "riittoisa"; pastilleja tein kahdelle uunipellin kokoiselle leivinpaperilla ja loput kaadoin keskikokoiseksi levyksi kolmannelle paperille. xD

Resepti on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen; koulussa kaksi ihmistä uteli karkkien reseptiä. :)

Kokkaamisen iloa!

(1 kommentti | Jätä vastaus tähän)

Comments:


[User Picture]
From:vivekap
Date:tammikuu 3., 2006 09:25 am (UTC)
(Link)
Kokeilin tehdä noita joulunaikaan, hyviä olivat. Meni muutamaan joulupakettiin ja kiiteltiin kyllä.

> Go to Top
LiveJournal.com